Sluiten

Weet jij al dat je
internet browser verouderd is?
Je browser is misschien niet helemaal optimaal in gebruik met onze website.

Kies een browser

GA TERUG
DRAAI HET APPARAAT OM TE SPELEN
De Buitenspeeldag 2015 was een groot succes!

Buitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker, buitenspelen prikkelt de fantasie, is goed voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt, moet er meer aandacht voor buitenspelen komen. Daarom organiseert Nickelodeon de Buitenspeeldag.

Op 10 juni 2015 organiseerde Nickelodeon in samenwerking met Jantje Beton alweer voor de achtste keer de Buitenspeeldag.
In heel Nederland waren meer dan 1.000 outdoor-activiteiten voor en door ruim 100.000 kinderen opgezet. Nickelodeon ging tijdens de Buitenspeeldag tussen 13.00 uur en 17.00 uur op zwart om alle kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan.

Op de NDSM werf in Amsterdam waren ongeveer 1.500 kinderen aanwezig. Zij konden hun eigen droomhut bouwen, of een eigen springtouw maken. Ook was er een megagroot springkussen en konden kinderen lekker knutselen op de Dora Playground of racen bij Jantje Beton.

Volgend jaar is de Buitenspeeldag op woensdag 8 juni.9